Valdres sommersymfoni er et nasjonalt ressurssenter for klassisk musikk. Hvert år arrangerer vi Valdres sommersymfoni - festivalen, en klassisk musikkfestival med internasjonale utøvere. Samtidig foregår Valdres sommersymfoni - kursene, Nord-Europas største kurs for klassiske musikktalenter. Hvert år arrangeres rundt 25 konserter i regionen, og 300 barn og ungdom møtes for å få inspirasjon og musikkglede. I tillegg til våre sommeraktiviteter, har vi gjennom året det koordinerende ansvar for det nasjonale prosjektet "Instrumenter i fokus" og det internasjonale hjelpeprogrammet "Playing for a future".

Siden oppstarten i 1994, har så godt som alle unge norske musikere i dag, deltatt på ett eller flere kurs under Valdres sommersymfoni. Vi kan nevne Vilde Frang, Aleksander Rybak, Catharina Chen, Tine Thing Helseth, Ragnhild og Eldbjørg Hemsing, Guro Kleven Hagen, Eivind Holtsmark Ringstad, Sonoko Miriam Shimano Welde og mange, mange fler.

Valdres sommersymfoni drives i tett samarbeid med Nord-Aurdal kommune, og daglig leder har kontor i rådhuset på Fagernes.